Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Ψυχολογική Κατάσταση και Αύρα

Είναι προφανές πως η ψυχολογική κατάσταση του ανθρώπου έχει άμεση επίδραση σε κάθε τομέα της ζωής του κάθε στιγμή, ενώ παράλληλα είναι δείκτης του πώς ο καθένας αντιλαμβάνεται πρώτα τον εαυτό του και έπειτα τις καταστάσεις που βιώνει. Τόσο μεγάλης σημασίας είναι, ώστε έχουν δημιουργηθεί διάφοροι κλάδοι σχετικοί με την ψυχολογία και την ψυχοπαθολογία του ανθρώπου, προσπαθώντας να ρίξουν φως στις λεπτομέρειες και τους μηχανισμούς που κινούν αυτό το αόρατο, μα σημαντικό κομμάτι, που διαμορφώνεται καθ’όλη τη διάρκεια της ζωής του ατόμου. Παράλληλα, έχει πια γίνει ιατρικώς αποδεκτό ότι πάρα πολλές ασθένειες, από απλές ιώσεις εώς τα ψυχοσωματικά νοσήματα, είναι δημιουργήματα του ίδιου του οργανισμού που έχει επηρεαστεί από την ψυχολογική κατάσταση του ανθρώπου, χωρίς να έχουν πλήρως χαρτογραφηθεί όλοι οι μηχανισμοί και οι αιτίες για αυτές τις καταστάσεις. Ως εκ τούτου, ο ψυχολογικός κόσμος του ανθρώπου θεωρείται σημαντικός όχι μόνο για την κατανόηση του κάθε ατόμου, αλλά και για την ίαση ανισορροπιών που ξεκινούν από τον ψυχισμό του και καταλήγουν να καθρεφτίζονται στο σώμα.
Το ψυχολογικό κομμάτι του ατόμου έχει επίδραση και στην ίδια του την αύρα, που είναι ιδιαιτέρως «έξυπνη» στο να ανταποκρίνεται σε κάθε ερέθισμα που την αγγίζει -πόσο μάλλον όταν αυτό προέρχεται από το ίδιο το άτομο. Αυτό δεν αφορά τόσο τα αυθόρμητα συναισθήματα που περνούν στιγμιαία, όσο την ψυχολογία που ο καθένας καλλιεργεί εντός του κατά τη διάρκεια αρκετού διαστήματος. Έτσι, για παράδειγμα, αν κάποιος έχει τη διάθεση να παραμένει θετικός και να προσπαθεί να βλέπει την καλή πλευρά των πραγμάτων χωρίς να το βάζει εύκολα κάτω, όλη αυτή η εσωτερική προσπάθεια θα διοχετευθεί στην αύρα του, τονώνοντας την και κάνοντας την πιο «ζωντανή». Τα συναισθήματα χαράς, πίστης, αισιοδοξίας, αγάπης, φιλίας, καλοσύνης και ευγνωμοσύνης είναι αυτά που «επικοινωνούν» μηνύματα θετικότητας σε όλο το αυρικό πεδίο, και όσο περισσότερο κάποιος τα διατηρεί ζωντανά μέσα του, τόσο και αυτές οι δονήσεις διαποτίζουν την ενέργεια του.
Αντίστοιχα, τα συναισθήματα φόβου, απογοήτευσης, θλίψης, θυμού, ζήλιας, απαισιοδοξίας και άγχους είναι σαν να εμποδίζουν την αύρα να λάμψει, να επεκτείνει τη δύναμη της προς το άτομο αλλά και προς το περιβάλλον. Όσο το άτομο επιμένει σε αυτά τα συναισθήματα και δεν εργάζεται με τον εαυτό του για να τα κατανοήσει και να τα εξαγνίσει, τότε αυτά με τον καιρό επιδρούν αρνητικά όχι μόνο στην ψυχολογία του, αλλά και στο ίδιο το ενεργειακό πεδίο του. Είναι η εσωτερική επιλογή που κάνει κάποιος για το ποιές δονήσεις θα είναι κυρίαρχες εντός του, που κάνει τη διαφορά.
Τί μπορεί να κάνει ο καθένας στην καθημερινότητα του, ώστε να βοηθήσει και τον ίδιο του τον ψυχισμό αλλά και την αύρα του;
*Να βρει ευχάριστες ασχολίες που θα τονώνουν τη δημιουργικότητα και τη διάθεση του.
*Να βρίσκει λίγο χρόνο για τον εαυτό του προκειμένου να ξεκουράζεται αλλά και να χαλαρώνει από άγχος και πίεση.
*Μία βόλτα στη φύση μπορεί να τονώσει τη δύναμη της αύρας και να δώσει έξτρα θετικότητα, τόσο ενεργειακά όσο και ψυχολογικά!
*Το να ακούει κανείς την αγαπημένη του μουσική είναι πολύ βοηθητικό για τη διάθεση του αλλά και για το αυρικό του πεδίο, αφού αυτό συνδέεται πολύ με τη μελωδία που το άτομο προτιμά.
*Οι αναπνοές, η ήπια σωματική άσκηση και η σωστή διατροφή είναι στοιχεία που μπορούν να επιδράσουν θετικά στο σύνολο του οργανισμού, της ψυχολογίας και της ίδιας της αύρας.
*Τέλος, χρειάζεται να έχει ο καθένας στο νου του πως κάθε συναίσθημα ξεκινά πρωταρχικά εντός του ανθρώπου, όχι εκτός του. Η εσωτερική ισορροπία είναι το καλύτερο φάρμακο απέναντι σε οποιαδήποτε πρόκληση προκαλείται από εξωτερικές καταστάσεις, οι οποίες πάντα αλλάζουν είτε θετικά, είτε αρνητικά.
 Γιονίντα Ντρίζα, Συγγραφέας – Ενεργειακή Θεραπεύτρια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου